Hva er Power BI

Power BI er en skybasert forretningsanalysetjeneste (ofte kalt Business intelligence) som skal gi deg mulighet til å ta bedre beslutninger på bakgrunn av bedriftens data. Løsningen er levert av Microsoft, og gir deg et 360 graders perspektiv av din virksomhet og gjør om dataene om din virksomhet til anvendelig kunnskap. Denne kunnskapen kan gi beslutningstakere i din virksomhet uvurderlig verdi. Power BI gir deg et sett med verktøy og tjenester som er enkelt nok til at sluttbrukere kan lage sine egne interaktive rapporter og instrumentbord.

Fordelene med Power BI er du kan visualisere data uten å skreddersy en egen løsning. Dataene kan fremvises i en egen web eller mobil applikasjon. Det finnes også en rekke muligheter for å eksportere data og Power BI egenskaper til eksempelvis MS Excel, PowerPoint, etc.